Agurkinė

AgurkineSriuba

Tiesiog klasika. Nieko naujo neparašysiu, bet norisi apie šią sriubą priminti, idant gamintume ją dažniau. Juk ji – skani, soti, kvapni… Kaip taisyklė, šią sriubą verdu iš šonkaulių, kieno – čia jau tos dienos nuotaikos reikalas. Dar labai skanu krūtinkauliai su kremzlytėm, gaila, kad jų retokai būna prekyboj.

Taigi 5l puodą iki pusės užpildau šaltu vandeniu. Į vandenį sudedu

1kg palei kaulą perpjautus šonkaulius

Užkaičiu ugnį ir imuosi sekančių ingredientų. Nedideliais gabaliukais supjaustau

3 raugintus agurkus ir

1 didelį svogūną

ir beriu į puodą kartu su

1 sauja perlinių kruopų

Pridengiu dangčiu ir verdu apie 30 minučių. Per tą laiką kubeliais susipjaustau

3 vidutines bulves

ir stambiai sutarkuoju

1 didelę morką (galima naudoti ruošinį Šaldyti morkų šiaudeliai) ir

1 petražolės šaknį

Po pusvalandžio kraunu tai į puodą ir verdu dar apie 20 minučių. Druskinu prieš pat baigiant virti sriubą. Iš prieskonių labiausiai tinka krapų viršūnėlės, petražolės, kmynai, muskatas.

Patarimas – jei agurkai minkšti, berkite juos į puodą 10 minučių trumpesniam laikui.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos