Ant žarijų

????????????????????????????????????

Spartusis vandens marinatas

Mėsa kepimui ruošiama 20 minučių prieš kepant, todėl labai patogus receptas ekspromtiniam vakarėliui.

1kg mėsos reikia

1aš mėgstamų prieskonių ir

1l vandens

Vanduo puikiai tinka ir iš čiaupo. Taigi, gabalus mėsos puode užpilu reikalingu kiekiu vandens ir prieskonių ir paprašau vyrų pagalbos :) Reiks intensyviai minkyti ir masažuoti mėsą, kol ji segers visus skysčius, tai trunka apie 15min.

Druska (skaičiuojant 1 arbatinį šaukštelį 1 kilogramui mėsos) į puodą keliauja likus 2-3min. iki kepimo ir irgi gerai įminkoma į mėsą.

Šis šašlykas labai sultingas ir paruošiamas greičiausiai iš visų man žinomų receptūrų.

Patarimas – galite naudoti gazuotą vandenį, mano galva skonis nelabai keičiasi, bet daugelis kulinarų rekomenduoja burbuliukus, neva jie dar labiau suminkština mėsą.

DSC_0309

Kalakuto širdys ant laužo

Labai savito skonio, gurmaniškas skonis ir vaizdas. Naudojamos tik kalakutų širdys, jų būna pirkti specializuotose kalakutienos parduotuvėse.

Širdis nuplėvinu, nupjaunu storos dalies gabaliuką, kad butų matyt vidus, gerai išplaunu (iš vidaus irgi) ir pamarinuoju su prieskoniais. Kilogramui širdžių reikia

1aš druskos

1vš aliejaus

1aš gruziniškų žolių (arba jūsų mėgstamų, bet būtinai labai intensyvių kvapų)

Tegu pasimarinuoja bent kelias valandas, gali pabūti ir 6-8, bet ne ilgiau, nes pradeda džiūti.

Linksmoji dalis – širdis veriu per vidurį ant iešmo, ne daugiau 5 vienam iešmui ir labai atsargiai (turiu specialų mažą ąsotėlį) į širdis sklidinai pripilu sauso raudono vyno. Iešmai 15-20 minučiu keliauja ant žarijų, vartyti nereikia. Vynas užvirs ir susigers į širdis.

Patarimas – naudokite tik sausą raudonąjį vyną. Vyną galima pakeisti granatų sultimis.

Šampinjonai su pelėsiniu sūriu

Šiam patiekalui reikia folgos padėkliuko, bent jau turistinio sezono metu būna pirkt prie laužo reikmenų. Skonis tikrai nustebins, labai patinka vegetarams – puiku ir juos palepinti, bekepant kokį kepsnį.

Grybus, t.y. šampinjonus, geriau pirkti sveriamus, kad būtų galimybė pasirinkti vienodo dydžio kepurių. Vienam asmeniui ruošiu 2-3 grybus, vegetarams 6-7. Grybo kojytes reikia pašalinti pilnai, tai lengva padaryti atsargiai pasukant koją prieš laikrodžio rodyklę. Jei nepavyko išsukt – išpjaunu su peiliuku. Į kepurėlę dedu bekaulę alyvuogę (galima ir kuo nors farširuotą) ir gabaliuką ar keletą pelėsinio sūrio. Originaliame recepte alyvuogės nėra, bet man ji tinka. Dėkliuką virš žarijų reikia pakaitinti apie 15 minučių, aišku, priklausomai nuo kaitros. Arba žiūrėti kada pasilydys sūris.

Patarimas – naudokite tik baltuosius šampinjonus, rudieji kažkodėl gaunasi nekokie.

Skrudintas liežuvis

Mėgstantiems liežuvį – nuostabaus skonio patiekalas.

Naudoju jaučio liežuvį, jei nusimato didelė valgysiančių armija. Jei nedidelė –  tiks ir kiaulės. Liežuvį išverdu vandeny su druska ir tradiciniais prieskoniais – pora lauro lapų, pipirų grūdelių. Nulupu ir veriu vertikaliai ant iešmo, kaip mėsą kebabams. Kepame ant žarijų kol paskrunda, tada nupjasutom į lėkštes apskrudusią dalį ir vėl nešam apkept. Ir taip kol baigiasi liežuvis. Arba kantrybė J

Patarimas – prieš baigiant virt subadykite liežuvį šakute ir išvirtą skubiai apliekite šaltu vandeniu, žymiai lengviau lupsis.

Vėrinukai

Kai atsibosta mėsa mėsa ir vėl mėsa, ruošiu vėrinukus. Mėsą ruošiu pagal savo firminį receptą ir paeiliui ant iešmo smeigiu:

Mėsą, tvirto šampinjono kepurę, svogūno pusžiedį, vyšninį pomidorą.

Mėsą, svogūno žiedą, mažos cukinijos riekelę.

Mėsą, karšto rūkymo šoninės gabaliuką, svogūno žiedą.

Mėsą, konservuoto ananaso griežinėlį, svogūno žiedą.

Patarimas – iešmas turi prasidėto ir baigtis mėsos gabalu, verti viską reikia labai standžiai, kad vartant iešmus, neiškristų daržovės.

Šašlykai orkaitėje

Juk būna, kad liūtis ar speigas neleidžia kepti šašlykų lauke ant žarijų. Tuomet dedu juos į silikoninę formą, nustatau 220C orkaitėje (grilio iš viršaus režimu) ir kepu apie 20 min.

DSC_1864

Komentarų: 1 (+add yours?)

  1. Trackback: 13 pačių skaniausių šašlykų marinavimo receptų Jonines pasitinkant! – Raseiniai TV

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos