Bulvės su varškės padažu


DSC_0038

Aukštaitiškas patiekalas. Nors derinys gal ir nelabai “teisingas” anot šiuolaikinių sveikatingumo teorijų, bet tai, kas atėję iš vaikystės, yra labai skanu ir sentimentalu. Todėl karts nuo karto pasilepinam šia patrova. Ypač, kai atsiranda pirmos šv. bulvės. Nėr paprasčiau:

Išverdu po 2 bulves vienam valgančiam

Skaičiuojant pusę pakelio ne liesos varškės vienai porcijai, varškę labai gerai ištrinu su

pienu

Pieno kiekis priklauso nuo norimos konsistencijos. Pasūdyti, žinoma. Išvirtas bulves valgom iš puodo nuo šakutės, o varškės padažą semiam šaukštu. Būtina tiekti su šv. paraugtais agurkais.

Šaltuoju sezonu, kai nėra šviežių bulvių, paįvairinimui virtas bulves apkepu truputyje aliejaus, tiekiu su raugintais agurkais, o bulves pabarstau šviežiais daigintų pipirnių lapeliais.

Patarimas – net ir žiemą galima pasigaminti panašių į vasarinius iš ilgavaisių – tereikia supjaustyti agurką griežinėliais į paprastą maišelį, įberti druskos, šaldytų krapų ir įpjaustyti česnako, gerai supurtyti. Po 2h jau galima valgyti.

DSC_0035

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos