Greitasis varškės pyragas

20130713_183511

Labai greitai paruošiamas, tik labai sunkiai saldumynų mėgėjų sulaukiamas, mat jį reikia šaldyti. Ir kuo ilgiau šaldomas, tuo skanesnis jis tampa. Puikiam rezultatui reiktų palikti pyragą šaldytuve 24h.

Taigi, pyrago pagrindas:

2 pakeliai paprastų šokoladinių sausainių (tarkim Selga)

200g sviesto

Sausainius sumalu kombaino peiliais iki smulkių miltų, sumaišau su ištirpintu sviestu (ant mažos ugnies, mikrobangėje atšildymo režime ir pan.) ir gauta mase iškloju kepimo formos ar tortinės dugną.

Varškės masei reikės:

4 pakelių riebesnės (ne grūdėtos) varškės

4 kiaušinių

1st cukraus

1aš vanilinio cukraus

Visus ingredientus tais pačiais kombaino peiliais suplaku iki vientisos masės ir pilu ant sausainių. Viskas. Orkaitę įkaitinu iki 200C ir kepu apie 45min., vienas iš požymių, kad pyragas iškepęs – varškės spalva tampa rusva.

 Patarimas – į varškės masę prieš kepant galima prismaigstyti obuolių gabaliukų, arba apšlakstyt mėgstama uogiene ar šokolado padažu. Marmuriniam efektui į išplaktą varškę pritrupinkite šokolado gabaliukų.

Vienas atsakymas į “Greitasis varškės pyragas”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s