Labai greitai paruošiamas, tik labai sunkiai saldumynų mėgėjų sulaukiamas, mat jį reikia šaldyti. Ir kuo ilgiau šaldomas, tuo skanesnis jis tampa. Puikiam rezultatui reiktų palikti pyragą šaldytuve 24h.
Taigi, pyrago pagrindas:
2 pakeliai paprastų šokoladinių sausainių (tarkim Selga)
200g sviesto
Sausainius sumalu kombaino peiliais iki smulkių miltų, sumaišau su ištirpintu sviestu (ant mažos ugnies, mikrobangėje atšildymo režime ir pan.) ir gauta mase iškloju kepimo formos ar tortinės dugną.
Varškės masei reikės:
4 pakelių riebesnės (ne grūdėtos) varškės
4 kiaušinių
1st cukraus
1aš vanilinio cukraus
Visus ingredientus tais pačiais kombaino peiliais suplaku iki vientisos masės ir pilu ant sausainių. Viskas. Orkaitę įkaitinu iki 200C ir kepu apie 45min., vienas iš požymių, kad pyragas iškepęs – varškės spalva tampa rusva.
Patarimas – į varškės masę prieš kepant galima prismaigstyti obuolių gabaliukų, arba apšlakstyt mėgstama uogiene ar šokolado padažu. Marmuriniam efektui į išplaktą varškę pritrupinkite šokolado gabaliukų.
Vienas atsakymas į “Greitasis varškės pyragas”