Kefyro rikotos pyragas

MeduolinisVarskesPyragas

Kalba eis apie naminės rikotos pyragą, rikotą gaminu iš šaldyto kefyro, laiko pasiruošimui ir gamybai reiks daug, bet rezultatas pranoks visus lūkesčius.

Pirmiausiai pasiruošiu rikotą, užšaldydama 2 litrinius celofaninius pakelius kefyro. Visą rikotos gamybos eigą skaitykite čia Naminė rikota.

Tešlai kombaine išplaku:

3 kiaušinius

1st miltų

1st cukraus

Tešlą pilu į formą su nuimamais šonais ir dedu į įkaitintą orkaitę, šaltoje tešla gali prasiskverbti pro tarpelius. Kepu, kol pajudinus skardelę tešla nebesiūbuoja į šonus, o paviršius pasidengiau aukso spalva. Kol kepa pagrindas, išplaku rikotą su:

4 kiaušiniais

8 šaukštais cukraus

Toliau seka variacijos – galima apkeptą tešlą palaistyt kokia nors uogiene ir tada pilti rikotos plakinį, galima pyrago paviršių aplieti lydytu šokoladu (kaip nuotraukoj), galima panaudot bet kokią kitą desertinę uogienę, šaldytas uogas ir pan.

Pyragą kepu apie 35-45 minutes, geriausia suprasti, kad iškepęs, kai kraštai atšoka nuo sienelių ir paruduoja. Tobulam skoniui pyragą reikia palaikyti šaldytuve min. 12val.

Patarimas – pyrago pagrindui galima naudoti sausainių pagrindą (žr. Greitasis varškės pyragas)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s