Marinuoti česnakų žiedkočiai

DSC_1314

Nepamainomas šašlykų pagardas, labai mėgstamas ne tik suaugusių, bet ir vaikų dėl „kirmėliukų” formos, jais tinka kabinti įvairius padažus.

Šią česnakų dalį sodininkai meta lauk, todėl reiktų iš anksto perspėti, kad jie jums bus reikalingi, ir tai padaryt reikėtų apie gegužės galą.

Česnakų žiedkočius sutvarkau, nupjaunant žiedus ir lapkočių likučius, turi likti tik pats stiebas. Beje, peraugę stiebai bus nebeskanūs, marinuokite jaunuolius.

Puode užverdu marinatą iš sekančių proporcijų:

1 l vandens

100 ml acto 

3 šaukštų cukraus

1 šaukšto druskos

Į stiklainius dedu po

čili pipiriuką

užpilu karštu marinatu, stiklainį užsuku, statau aukštyn kojom nakčiai, pridengiu keliais rankšluosčiais, o ryte nešu į rūsį.

Patarimas – nedėkite jokių papildomų prieskonių, žiedkočiai patys labai aromatingi.DSC_1439

6 atsakymai į “Marinuoti česnakų žiedkočiai”

  1. Sumalti per mesmale ir padruskuoti saldytuve stiklainiuose taipogi gerai issilsiko ~ tinka ir marinuot mesytei, keptai duonai, i varske,sriubai,makaronams pagardinti ka tik neprisigalvosit…pabandykit nepasigailesit.

    1. Ačiū, gaminu ir taip 🙂 Tik malu žiedus, stiebus marinuoju. Ir dar užraugiu stiklainį-kitą, tiesą sakant pirmą kartą ir ragavau būtent raugintų. Šiemet aprašysiu ir šį receptą 🙂

    1. Acto rūgštis yra 9%, obuolių actas 6%, tad jei norite tikslaus skaičiaus, reikėtų matematiškai apskaičiuoti.

Parašykite komentarą