Marinuoti grybai

Grybai

Kadangi kilmiguosius grybus džiovinu ar apvirtus šaldau, tai marinuoju paprastučius kalpokus (dar kitaip vokietukai, gūdukai), voveraites, lepšiokus, meškutes ir grūzdus.

Esu išmokyta visus grybus apvirti 3 kartus, tai ir laikausi šios taisyklės visą sąmoningą gyvenimą. Išplaunu, nuvalau ir supjaustau gabaliukais grybus ir beriu į puodą su verdančiu vandeniu. Vandens turi būti žymiai daugiau nei grybų. Nuo užvirimo palaikau puodą ant ugnies 20 minučių, nukošiu. Vėl užpilu šaltu vandeniu. Antrą kartą paverdu nuo užvirimo 15 minučių, nukošiu, trečią kartą – 5 minutes. Suberiu grybus atgal į puodą

ir tada, matuodama litriniu stiklainiu, pilu vandens tiek, kad biškutį apsemtų grybus. Užkaičiu puodą ir neskubant suberiu prieskonius pagal sekančias proporcijas 1 litrui vandens:

3vš cukraus

1vš druskos

2vš aliejaus

Leidžiu biriems produktams ištirpti, lengvai pamaišant verdu apie 20 minučių. Išjungus ugnį, supilu actą

1st acto 1 litrui vandens

ir pilu grybus su skysčiais į iškaitintus litrinius ar 0,7l stiklainius, į kuriuos prieš tai įbėriau po

1 lauro lapą

5-6 juodų pipirų grūdelius

2-3 supjaustytas riekelėmis česnakų skilteles

Užsuku, apverčiu stiklainius ant rankšluoščio ir smarkiai apvynioju dekiu, kad kuo ilgiau išsilaikytų šiluma. Atvėsusius konservus sandėliuoju šalčiausiame rūsio kampelyje.

Patarimas – grūzdus ir meškutes siūlyčiau konservuoti atskiram puode ir atskiruose stiklainiuose, šie grybai tampa juodi, todėl gadina vaizdą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos