Meduolinis varškės tortas

DSC_0637

Šiemet Kalėdoms gaminau šį tortą, naudodama pusgaminį. Man tai nėra labai būdinga, bet labai knietėjo išbandyti šaldytą meduolių tešlą. Rezultatas nenuvylė, todėl skubantiems labai tiks. O neskubantys galite daryti pagal mano senąjį receptą, kuris universalesnis prieskonių pasirinkime.

Meduoliniam pagrindui gilesniam inde labai gerai išmaišau

100g tirpinto sviesto (pusę standartinio pakelio)

5vš medaus (galima ir dirbtinio)

2 kiaušinius

2st miltų

6vš rudojo cukraus

Maltų gvazdikėlių, imbiero ir muskato miltelių

Tešla turi būti ne per kieta, bet pakankamai standi, ja iškloju tortinės dugną. Galima formuoti bortelius. Tuomet imuosi

2 pakelių riebesnės varškes

2 kiaušinių

4vš cukraus

1vš krakmolo

Gerai konsistencijai išgaut naudoju plaktuvą, bet puikiai galima susitvarkyti ir šaukštu. Turinį pilu ant tešlos formoje, šakute pripiešiu ratukų ir nešu į orkaitę. Kepu apie 45 minutes 180C. Atvėsusį pagal nuotaiką dekoruoju šokoladu, cukraus pudra ar kokosų drožlėm.

Patarimas – miltus į tešlą pilkite palaipsniui, nurodytas kiekis yra apytikslis, gali reikti ir mažiau ir daugiau.

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s