Naminis, bet ne varškės sūris II

PhotoGrid_1387134803262

Dar vienas sūrio varinatas, šis žavus tuo, kad gali būti naudojamas kaip tepamas. Viskas labai panašu į jau aprašytą sūrio gaminimą, tik prisideda dar vienas ingredientas – kefyras. Be to, skonis labiau mena varškę.

Taigi 5-7l puode užkaitinu, bet neužverdu

2l pieno

Atskiram inde labai gerai išplaku

5 kiaušinius

Didesnį indelį (300-400g) 30% grietinės

1l kefyro

1vš druskos

Visą masę pilu į karštą pieną ir nenustojant maišyt laukiu gumuliukų, atsiskirs geltonos išrūgos, o paviršiuj aiškiai matysis tiršta masė. Pilu visą turinį į išanksto paruoštą koštuvą, išklotą dviguba marle, leidžiu nuvarvėt, tuomet paslegiu ir po valandos-kitos išimu iš marlės ir verčiu į lėkštę. Šį sūrį, kaip taisyklė, nubarstau kmynais. Tinka sumuštiniams, užkandžiams, makaronų patiekalams ir kaip tepamas sūris.

Patarimas – tepamu jis būna tik pirmas 5-6 valandas nuo pagaminimo, po to tekstūra tampa labiau panaši į rikotą. Todėl reikia pasiskaičiuot gamybos laiką.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s