Obuolių kompotas su aronijomis

ObuoliuKOmpotas

Pabodęs obuolių kompoto skonis sakysit. Bet aronijos šį mitą sugriaus. Nuostabios spalvos, švelnaus skonio kompotas kasdienai ir šventiniam stalui.

Obuolius kompotui imu tik skintus, ne krituolius, kitaip kompotai putosis.

Obuolių širdeles išpjaunu specialiu peiliuku, supjaustau stambiom riekėm ir nespaudžiant sluoksniuoju į paruoštus stiklainius, geriausia į ne mažesnius nei 1l. Beriu saujelę švarių aronijų uogų.

Sirupą verdu iš proporcijos:

1l vandens

300g cukraus

žiupsnelio cinamono

Verdančiu užpilu ant obuolių, užsuku ir skubiai apkamšau rankšluosčiais, arba apkūtoju senu šiltu dekiu. Kompotai turi kuo ilgiau išlaikyt šilumą. Jei nenorite kamšyt – galima sirupu užpilt, palaikyt kelias valandas, nupilt sirupą atgal į puodą, vėl užvirt, užpilt ir tada užsukt ir sandėliuot be laikymo šiltai.

Patarimai:

Šiuos kompotus pradėkite vartoti po kelių mėnesių, aronijoms reikia tiek laiko, kad prarastų savo aitrumą ir nudažytų kompotą.

Obuolius galite naudoti kaip garnyrą paukštienos ar net kiaulienos patiekalams, pašildykite juos kepsnių pašonėje 5-7 minutes.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s