Vištienos kepsnys su grybų padažu

DSC_0970

Greitai, nesudėtingai paruošiamas pietų ar vakarienės patiekalas, o ir švenčių stalo puošmena. Vištieną galima kepti kaip tik širdis geidžia ir sąlygos leidžia – keptuvė, panini keptuvas, žarijos kepsninėje ir pan. Ir ne bėda, jei vištiena gausis ne itin sultinga, patiekalą išgelbės rudasis grybų padažas.

Vienai porcijai imu ketvirtį vištienos krūtinėlės, ją lengvai išplaku peiliu, užberiu po

žiupsnį druskos

ir raudonėlio

prieskonius gerai įmasažuoju. Gabalus sudedu į plokščią lėkštę ir nubarstau

smulkiai kapotu česnaku – 1 skiltelė porcijai

Kepant keptuvėje – kepu vištieną iš abiejų pusių įkaitintam aliejuj. Panini ar ant žarijų aliejaus nereiks, tik rekomenduočiau gabaliukus aptepti nedideliu jo kiekiu. Kepimo metu pasigaminu rudąjį padažą. Jam paruošti, vėlgi vienai porcijai, į keptuvę sekančia tvarka pilu:

1-2 vš miltų

Pastoviai maišant laukiu, kol miltai taps rudi, tada pilu

4vš vištienos sultinio

1vš grietinės arba grietinėlės

Užkaitinu. Tuomet beriu smulkiai supjaustytus šampinjonus (ar konservuotus grybus), apie 3-4 grybus porcijai. Dar kartą užkaitinu ir pilu ant kepsnio lėkštėje.

Tiekiu su ryškaus skonio garnyrais – marinuotais svogūnais, baltų ridikų salotomis ar aštriai marinuotomis daržovėmis.

Patarimas – lygiai taip pat galima gaminti kalakutienos filė.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s