Trinta moliūgų sriuba

MoliuguSriuba

Labai soti, intensyvios spalvos ir malonios tekstūros sriuba.

Šiai sriubai labiausiai tinka Ušiki Kuri moliūgai, jie labai lengvai auga Lietuvoje, nedideli – per kartą galima sunaudoti visą moliūgą, o jo spalva yra itin oranžinė. Bet koks kita moliūgas irgi puiku!

Sultinį galima pasiruošti pagal skonį – mėsos, vištienos, grybų… Bet galima apsieiti ir be sultinio, sriubą verdant tiesiog vandeny. Žodžiu, bet kokio skysčio litrui reikia apie kilogramą moliūgo, 1 morkos, 1 svogūno ir 2 vidutinių bulvių. Skonio paslaptis tame, kad nulupto ir supjaustyto kubeliais moliūgo gabaliukus pirmiausiai apkepu keptuvėje svieste. Tada jau jie, kartu su pjaustytom daržovėm, keliauja į  verdantį sultinį ar vandenį. Verdu iki kol šakute bedama daržovė lengvai priima dūrį. Puodas keliauja į kriauklę ir į darbą kimba blenderis – juo kruopščiai permalu sriubą. Eilė prieskoniams – arbatinis šaukštelis druskos ir geltonos spalvos prieskoniai, pvz. ciberžolė ar karis. Ir nedidelė saujelė lukštentų, žinoma, moliūgų sėklų. Išmaišau ir pilu lėkštėsna.

Patarimai:

jeigu norite egzotiškesnio skonio – prieš malant daržoves įdėkite jelapenų ar čiliukų. Bus saldžiai aštru.

Vienas sėkmingiausių skonių – antienos sultinyje.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s