Vyšnių uogienė su žemės riešutais

DSC_1860

Labai neįprasto skonio, tinka su blynais, varške ar varškės apkepe, pyragams ar tiesiog kabinti šaukštu iš stiklainio. Visada padarau keletą stiklainių vyšnių, įdarytų riešutais. Tai labai skrupulingas darbas, reikalaujantis laiko ir knibinėjimosi. Įdarytoms vyšnioms reiks

Kietų nepagedusių vyšnių

Nekepintų išlukštentų žemės riešutų

Riešutus užpilu verdančiu vandeniu ir palieku ataušti. Kauliukus iš vyšnių išimu specialiu įrankiu, jų yra pirkti specializuotose namų apyvokos parduotuvėse, o sezono metu ir maisto parduotuvėse. Svarbu, kad į kauliuko vietą būtų galima įkišti žemės riešutą ir jis ten stabiliai laikytųsi. Visas pasiruoštas vyšnias įdarau riešutais, jas sudedu į nedidelius stiklainiukus ir užpilu

Cukrumi

iki pat stiklainio viršaus. Palieku pastovėti 2h, cukrus paskatina sulčių išsiskyrimą. Jei po kelių valandų stiklainis nepilnas skysčio, įpilu vandens. Stiklainius dedu ant grotelių į orkaitę ir kaitinu 100C apie 40 minučių. Ištraukusi užsuku švariais dangteliais, apverčiu aukštyn kojom ir palieku atvėsti. Sandėliuoju rūsio lentynose.

Paprastesnis variantas – ne ką prastesnis skonio prasme – neįdarytos vyšnios su riešutais, proporcijos

1kg vyšnių

1kg cukraus

250g nekepintų žemės riešutų be lukšto

Vyšnias užpilu cukrum, palieku bent kelias valandas, kad išsiskirtų sultys. Tuomet užverdu šią masę, leidžiu pakunkuliuot apie 15 minučių, tada suberiu riešutus, gerai išmaišau, ir išjungiu ugnį. Pilstau į mažus stiklainius, užsuku ir sandėliuoju.

Patarimas – žemės riešutus, gaminant nekaišant riešutų į vyšnias, galima keisti graikiškais, pasmulkintais tarp pirštų.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos