Lietiniai blynai

Image

Vieni skaniausių ir universaliausių blynų, nesvarbu koks bus įdaras, šiuo receptu gaminti blynai tiks tiek saldžiam, tiek sūriam variantui. Į gilesnį indą keliauja (būtinai tokia eile, kokia surašyta)

3st miltų

8vš aliejaus

2 kiaušiniai

2aš cukraus

0,5aš druskos

Šiltas vanduo – jo reiks tiek, kad gautųsi reikalingos konsistencijos tešla. Maišau tešlą, dedant po vieną ingredientą, kol išgaunu norimą tekstūrą. Tešla turi būti lengvai tekanti nuo šaukšto, pakankamai skysta.

Įkaitinu specialią keptuvę ir kepu lietinius iš abiejų pusių, pildama tešlos apytiksliai po samtį, tolygiai paskirstant ją sukiojant keptuvę. Keptuvės niekuo tepti nereikia, aliejus tešloje padarys savo darbą, bet jei noriu labiau “kaimiško” skonio, patepu keptuvę sūdytais lašiniais. Žavingas momentas – įgūdžių reikalaujančiu judesiu išmesti blyną į orą, kad jis apsiverstų ir įkristų atgal į reikiamą vietą :)

Tiekiu arba tiesiog su grietine ar uogiene, arba įdarytus įvairiausiais produktais:

bananais

bulvių koše su spirgučiais

prieskoninėmis žolėmis (Žolelės aliejuje)

pieniškom dešrelėm

vaniline varške ar varškės sūreliu

fermentiniu sūriu su grybais ar be jų

Patarimas – jei norite išgauti figūras, kaip širdelė nuotraukoje, jas galite padaryti sekančiai – apkepus pirmai blyno pusei, užpilkite tešlos norima forma, luktelėkite, kol tešla taps nebepermatoma, ir tada apverskite blyną. Tokiu būdu galima net išrašyti vardus.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos