Naminė rikota

DSC_0325

Finansine prasme tai turbūt pati pigiausia rikota pasaulyje. Bet gamybos laiko prasme – tikrai ne trumpiausia.

Rikotos gamybai perku kefyrą celofaniniuose pokuose, bandymai su kitom pakuotėm baigėsi šnipštu. Taigi, kefyras keliauja į šaldymo kamerą iki pilno užšąlimo. Priklausomai nuo temperatūros kameroje tai gali užtrukti nuo 3 iki 8h.

Sekantis etapas – atšildymas. Kadaise žaisdavau su marle išklotu koštuvu, kol nesugalvojau žymiai paprastesnio ir mažiau rakandų reikalaujančio būdo – tiesiog nukerpu apie 3mm celofano kampučio, luitus nukirpta dalim žemyn sudedu į kriauklę, paderindama ar paremdama pjaustymo lentele, kad jie taip ir stovėtų 6-7h. Tiek laiko turėtų užtekti kefyrui pilnai atšilti, nutekinti išrūgas ir… tapti rikota. Tuomet prakerpu celofaną ir šaukštu iškabinu nuostabaus skonio, itin švelnios tekstūros rikotą. Naudoju ją pusryčiams su uogomis vietoj jogurto, kepiniams, tortams, sumuštiniams etc.

Patarimas – galima pasigaminti ir riebesnės rikotos, tam šaldykite vadinamąjį šaltibarščių kefyrą, jis riebesnis.

Vienas atsakymas į “Naminė rikota”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s