Burokėlių sriuba su jautiena

DSC_0309

Gal nieko naujo ir neparašysiu apie šią nuostabią sriubą, teišduosiu vieną mažytę paslaptį, kaip išlaikyti burokėlių raudonumą sriuboje. Dauguma siūlo sultinį šiai sriubai virti iš kiaulienos, man asmeniškai burokėlis labiau dera su jautiena.

Dažniausiai naudoju pailgus burokėlius, jie greičiau verda ir yra intensyvesnės raudonos spalvos.

Nedideliame puode išverdu

2 vidutinius arba 1 didelį buroką

Tuo pat metu didesniame puode užkaitinu apie 3/4 tūrio vandens ir jam užvirus į vandenį dedu

500-700g jautienos mentės ir

1 didelį luptą svogūną

Daugmaž po 25-30 minučių buroką traukiu į koštuvą ir atvėsinu, o mėsą palieku aušti lėkštėje. Į sultinį beriu

1 didelę stambiai tarkuotą morką

3 vidutines stambiai tarkuotas bulves

Buroką sutarkuoju “burokine“ tarka ir tarkius sumaišau su

1vš obuolių acto

Tai ir bus raudonos spalvos garantas.

Kai morkos su bulvėm bus pavirę 10-15min., į puodą grąžinu jautieną, tik jau supjaustytą norimo dydžio gabaliukais. Jei sriuba atrodo smarkiai per tiršta, įpilu karšto vandens. Dar paverdu  apie 10min., ištraukiu ir, deja, išmetu svogūną. Ir galop suberiu burokėlius su visom sultim, padruskinu, įberiu

žiupsnelį kmynų

ir, išjungus ugnį, dengiu dangtį ir palieku pasitroškinti iki galo bent 15 min.

Tiekiu su labai juoda duona ir geru šaukštu riebios grietinės.

Patarimas – šaldant burokėlius po vandens srove, subadykite juos keliose vietose šakute – lengviau lupsis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s