Vištienos kepeninė su brendžiu, sezamais ir kriaušėmis

Image

Skaniai pavykęs eksperimentas. Ruošiu šią kepeninę pakankamai dažnai, nes ji yra universali – pietums turime karštą patiekalą, o šaltą pjaustau ir tepu juodos ar baltos duonos riekę kaip kepenine. Puikiai tinka vienakąsniams, tik duoną siūlyčiau naudoti ne grūdėtą, mat tada dings sezamų sėklų traškesio malonumas. Pirmiausiai iš šaldytuvo ištraukiu ir palieku kambario temperatūroje

100g sviesto (apie pusę standartinio pakelio)

600-700g vištienos kepenėlių

praplaunu ir dedu į puodą su verdančiu ir saikingai pasūdytu vandeniu. Verdu apie 15 minučių. Tuo metu išsitraukiu kombainą ir pasiruošiu peilius smulkinimui.Dedu sviestą, išvirtas ir nukoštas kepenėles ir smulkinu iki vientisos tyrės. Įpilu

100g brendžio

Vėl gerai išplaku. Tuomet nulupu, išsėklinu ir mažais gabaliukais supjaustau

1 didelę ar 2 mažesnes sultingas kriaušes

Dedu į smulkintuvo indą, dar kartą gerai išplaku. Tuomet į masę įmaišau

2vš sezamo sėklų ir

žiupsnelį džiovinto baziliko

Porcijuoju į suflė indelius ir dedu 10-15min. į iki 180C įkaitintą orkaitę. Jei apskrustų anksčiau – galima drąsiai traukti iš orkaitės.

Tiekiu karštą su kepta bulvių koše ar garintomis daržovėmis. Šaltą – su peiliuku tepti ant duonos ar supjaustytą riekelėmis.

Patarimas – sezamo sėklas galima keisti saulėgrąžų branduoliais, tik juos reiktų dėti į masę prieš paskutinį plakimą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos