Jogurtiniai keksiukai su šokolado gabaliukais

Keksiukai

Purūs, burnoj tirpstantys ir ne itin saldūs keksiukai, papildyti karstelėjusio šokolado prieskoniu tiks prie arbatėlės ar net kefyro stiklinaitės. Paruošimas, jei naudosite buitinę techniką, ypatingai paprastas,

Pirmiausiai atskiriu

2 kiaušinių trynius ir baltymus

Baltymus pilu į plakiklį, jį įjungiu  ir laukiu, kol masė bent padvigubės ir taps balta. Nesustojant plakt beriu

8vš cukraus

1aš vanilinio cukraus

1aš kepimo miltelių

Po  2-3min. ten pat keliauja

300g natūralaus jogurto – šaukštas po šaukšto (300g pakuotė atrodo kaip vidutinė tarp mažiuko ir didelio indelio)

Tuomet jau eilė tryniams ir

2st aukščiausios rūšies miltų

Ir galop

0,5st tyro aliejaus

Plaku, kol tešla pradeda blizgėti. Išjungiu plaktuvą ir tešlą porcijuoju po 3/4 keksiukų formelių tūrio. Gausiai nubarstau tarkuotu

Juoduoju šokoladu

Kepu apie 20-25min. iki 180C įkaitintoj orkaitėj. Tiekiu karštus arba atšaldytus šaldytuve.

Patarimas – aliejų galima keisti tokiu pačiu kiekiu lydyto sviesto.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos