Ažūriniai blynai

PhotoGrid_1393666558862

Nuostabūs blynai, papuošiantys stalą bet kokia proga. Aprašysiu dar ir labai įdomų tešlos ruošimo būdą, dar niekada nebuvo taip lengva pasigaminti blynų per rekordiškai trumpą laiką. Taigi, tešla:

Į 2l plastikinį butelį nuo mineralinio ar alaus/limonado piltuvėlio pagalba supilu

3 kiaušinius

1st pieno

1aš druskos

1aš rudojo cukraus

2st aukščiausios rūšies miltų

Miltams pakliūti į butelį reiks padėti –  arba kratyti piltuvėlį, kad miltai sijotųsi į vidų, arba peiliu maišyti miltus, kol sukris. Kiti produktai nesukels rūpesčių.  Butelį užsuku kamšteliu ir 2-3 minutes plaku kaip kokteilinę. Viskas, tešla paruošta. Jei per skysta/per tiršta – pridedu miltų/pieno.  Pats malonumas tame, kad į įkaitintą ir lašinukais pateptą keptuvę blynų tešlą galima pilti norimom formom. Labai patiko rusiškam receptų žurnaliuke užmatyta idėja daryti ažūrinius blynus. Gražu, puošnu ir visada aišku, su kokiu įdaru 🙂

Patarimas – šiuo būdu ruoštą tešlą butelyje galima laikyti šaldytuve iki savaitės, vis išsikepant blyną-kitą. Labai patogu, jei turit mažų smagurių.

2 atsakymai į “Ažūriniai blynai”

  1. Įdomus receptas! O ar neužtenka tam kiekiui tešlos litrinio butelio? Pritrūks vietos tešlai plaktis?

Parašykite komentarą