Kiaušiniai duonoje

PhotoGrid_1393666690192

Labai smagus paruošime, skonyje ir rezultate pusrytis.

1 porcijai reikia:

2 riekių baltos ar kvietinės forminės duonos

2 kiaušinių

Česnako skiltelės

Sviesto gabaliuko – pertepimui

Aliejaus kepimui

Duonos riekes  patepu sviestu ir suvožiu. Stiklinės pagalba išpjaunu apvalią skylę, riekes atskiriu, o apvalų dvigubą duonos blyniuką palieku sulipdytą. Prieš kepant duoną, į įkaitintą šakelį aliejaus trumpam pamerkiu česnako skiltelę, prieš tai ją smarkiai sutraiškau peiliu ant medinės lentelės – taip kvapas geriau atsiskleis. Duoną ir blyniuką iš vienos pusės apkepu, o pervertus kita puse į skylę daužiu po kiaušinį – atsargiai, kad neišsilietų. Užmalu druskos ir pipirų. Kai kiaušinis pradeda trauktis, atsargiai pervečiu, dengiu dangtį ir išjungiu ugnį. Lukteliu 3-4 minutes ir tiekiu stalan. Tinka su majonezu, šviežiom daržovėm ar žalumynais.

Patarimas – skaniausiai šis patiekalas gaunasi su kvietine duona.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s