Firminiai Kūmutės sparneliai

DSC_1710

Vištų sparneliai man asmeniškai yra sunkiai pasidalijami net su artimiausiais žmonėmis, dievinu gerai iškepusius, paskrudusiais galiukais. O ypač savo mylimiausiu receptu paruoštus – truputį aštrius su maloniu sėklų traškėjimu.

12 sparnelių (arba apie 1kg svorio)

išplaunu, nusausinu, kartais sukarpau į 3 dalis, kartais kepu “cielus“. Gilesniam dubeny sumaišau

1aš druskos

1vš trintų česnakų (apie 10 skiltelių)

1aš adžikos (naudoju savo gamybos, bet tinka ir pirktinė)

po žiupsnelį džiovintų prieskonių:

raudonėlio

krapų viršūnėlių

 Viską labai gerai pirštais išmaišau ir kuo stipriau įminkau į sparnelius. Juos dedu į kepimo indą, užbarstau

kmynais

sezamais ir

trupučiu saulėgrąžų branduolių

Kepu apie 45 minutes 200C temperatūroje, laikas priklauso ir nuo to, ar norisi apskrudusių, ar labiau sultingų. Žinoma, patys skaniausi ką tik iškepę. Bet ir šalti visada tiks.

Patarimas – adžiką galima pakeisti paprasčiausiu kečupu, tik dvigubai didesne norma.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s