Cukinijos pietums ar garnyrui

DSC_0024

Taip paruoštas cukinijas galima naudoti garnyrams prie žuvies ar mėsos, valgyti kaip pagrindinį patiekalą, dėti ant sumuštinio ir t.t. Niekada nemėgau šios daržovės, nes kepdama ji sugeria visus įmanomu riebalus, tačiau sumaniau pagudrauti ir rezultatu likau sužavėta. Naudoju jaunas cukinijas – nestorapilves, be didelių sėklų, žodžiu kuo mažesnės – tuo skaniau.

Supjaustau 2-3 cukinijas apie 1-1,5cm riekelėmis

Jei turite galimybę iškepti jas ant žarijų, tai bus tobuliausias skonis, bet puikiai tiks ir neprideganti keptuvė. Ant ugnies cukinijas kepu grotelėse, kol smarkiai apskrunda, sausoje keptuvėje – irgi kol abi pusės apkepa iki nuotraukoje matomo baigtumo. Apkepusias riekeles nubarstau druska. Tuomet nedideliam puode užkaitinu

0,5st tyro aliejaus

Į jį suberiu labai smulkiai sukapoto

10-12 skiltelių česnako

Cukinijas sudedu į serviravimo indą ir neskubant užlieju česnakiniu aliejum. Pabarstau šviežiais rozmarinais ir užmalu baltų pipirų.

Patarimas – suvalgius cukinijas, likusiame aliejuje labai skanu pasikepti juodos duonos riekelių.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s