Ryžių ir mėsos troškinys

DSC_0011

Tarpinis variantas tarp plovo ir paeljos, labai paprastas paruošime, skalsus ir, sakyčiau, lengvas pietų patiekalas.

2st plikytų ryžių

tankiam koštuve labai gerai nuplaunu tekančia šalto vandens srove, plaunu, kol nutekantis skystis tampa visiškai skaidrus. Tai reikalinga tam, kad išvirę ryžiai išliktų biriais. Didesniam puode ryžius užpilu

4st vandens

Verdu iki kunkuliavimo pradžios, tuomet sumažinu ugnį iki minimalios, paverdu apie 7-10 minučių, uždengiu puodą ir išjungiu kaitrą. Kol ryžiai brinkinasi, pasiruošiu kitus produktus

1kg kiaulienos ar jautienos kumpio

supjaustau kubeliais ir stipriai apkepinu keptuvėje su gerai įkaitintu aliejum. Mėsai kepant susipjaustau

2 svogūnus – stambiais kubeliais

2 jaunas cukinijas – kubeliais

1 didelę morką – sutarkuoju stambia tarka

Mėsai gerai apkepus, pilu visą keptuvės turinį į ryžius, keptuvę grąžinu ant ugnies, pilu šlakelį aliejaus ir jame 5-7min. pakepinu daržoves. Vėlgi visą keptuvės turinį – ant ryžių, tuomet beriu pagal skonį druskos, taip pat

1vš ciberžolės

1aš mėgstamų mėsos prieskonių

Viską labai gerai išmaišau, puodą kaitinant ant mažos ugnies, kol troškinys tampa vienodai geltonos spalvos. Dengiu dangtį, pakaitinu 2-3min. ir keliu puodą nuo ugnies.

Tiekiu su raugintais agurkais ir juoda duona (tarybinis plovo pateikimo variantas) arba be jokių priedų.

Patarimas – jei mėgstate karį, juo galite pakeisti ciberžolę.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s