Pekino kopūstų sriuba

Image

 

Neįprasto skonio sriuba, bet ir neprimenanti Azijos virtuvės. Aštri, soti, viena bėda, kad suvalgyti ją reikia iškarto, mat Pekino kopūstas tiesiog tirpsta karštam vandeny ir sekančią dieną pašildytoje sriuboje plaukios tik prisiminimai apie juos. Man ji skaniausia žiemą, matyt dėl to, kad smarkiai sušildo.

Imu 3l puodą, pilu apie 1,5l vandens ir paverdu iki užvirimo. Tuomet į puodą keliauja

700-800 g jautienos šonkaulių

Juos verdu apie 15 minučių. „Burokine“ tarka sutarkuoju

1 didesnę morką

1 didelę bulvę

1 svogūną

1 raudoną papriką

Šonkaulius ištraukiu ir palieku atvėsti, tuomet nupjaustau nuo kaulų mėsą, pasmulkinu ją iki pusės piršto dydžio ar mažesniais gabaliukais, metu atgal į vandenį, užverdu, dedu prieskonius:

1,5aš druskos

Keletą šakelių sukapotos gelsvės

2-3 riekeles marinuoto jelapeno (ar savų čili)

Beriu daržovių tarkius, išmaišau, paverdu 5-7 minutes, ir išjungiu ugnį.

Baltąją nedidelio Pekino kopūsto dalį supjaustau stambioms riekėmis ir dedu į puodą. Dengiu dangčiu ir palieku ramybėje 10-15 minučių. Tiekiu be jokių priedų.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos