Mano mama gamina panašų pieno desertą su aguonomis Kūčioms, o aš sumaniau pasigaminti kasdienį desertą, gavosi nuostabiai skanu. Lengvas, švelnus, labai tinka su juoda kava.
4-5 porcijoms perku
1l pieno (ne lieso, geriausia 3,5proc.)
Pieną pilu į puodą, pusę stiklinaitės pasilieku, o puodą kaitinu, kol pienas tampa karštu. Užvirinti šiukštu negalima. Užkaitus pienui, sumažinu ugnį iki įmanomos mažiausios ir dedu
3vš rudojo cukraus (be kaupo)
Maišau, kol ištirpsta. Tuome į šaltą pieną stiklinėje beriu
1-1,5vš (su kaupu) krakmolo
Intensyviai išmaišau ir plona srovele pilu į karštą pieną, jį nuolat maišant šluotele. Skystis turi tapti labai tirštas. Išjungiu ugnį ir šaukštu porcijuoju į nedidelius desertinius ar suflė indelius. Nubarstau
Kakava
Ir dedu į šaldytuvą. Tiekiu gerai atšaldytus su juoda kava.
Patarimai:
– jei norite balto deserto, dėkite baltąjį cukrų, tačiau rudasis duoda malonu prieskonį.
– jei susidarys gumuliukai, padėtį galima ištaisyt, masę gerai išplakant blenderiu ar mikseriu.