Vafliniai pyragėliai

Image
Daug kas juos vadina čeburekais, o man jie visgi naminiai pyragėliai, nes čeburekus primena tik forma, jokio virimo riebaluose, o pirštai išsitepa tik nuo sultinio, susidariusio pyragėlio viduje. Kam tie vafliai, sakysit. Ogi tam, kad išgaut gražią formą ir savitą skonį. Patobulinau įdarą, įmaišydama kopūsto.
Perku apvalius vaflių lakštus. Kadangi jie plonesni už savo kvadratinius giminaičius, vienam pyragėliui imu 2 lakštus ir perpjaunu juos per pusę. Įdarui sumaišau
500-600g kiaulienos arba kalakutienos faršo
2 kiaušinius
0,5aš druskos
Saują smulkiai kapoto kopūsto
1 vidutinį smulkiai kapotą svogūną

1vš grietinės
Labiau plačiame, nei giliame inde pasiruošiu tešlą, jai iki blynų tešlos konsistencijos sumaišau
2 kiaušinius
1st miltų
žiupsnį druskos
1st pieno
Pieno gali reikėti daugiaiu ar mažiau, tai priklauso nuo miltų kokybės ir kiaušinių dydžio.
Gaminimas vyksta sekančiai: vaflio pusę gausiai ir tolygiai aptepu įdaru, užvožiu kita vaflių puse, labai gerai suspaudžiu, tuomet merkiu tai į tešlą ir vartau joje, kol tešla užpildo visus tarpelius. Keptuvę įkaitinu, lieju šlakelį aliejaus ir dedu 2 paruoštus pyragėlius. Kepu iš abiejų pusių po 6-7 minutes. Tiekiu karštus su daug servetėlių. Atsargiai valgykit – tekės karštas sultinys, o skanūs jie tik karšti.

Patarimas – galima kepti ir saldų variantą, faršą keičiant džemu ar tiršta uogiene.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s