Virti mėsos kukulaičiai  

Image

Kai atsibosta kepti kukuliai ar kotletai, verdu šiuos skanumynus. Kaip ir kepti broliai, šie taip pat sotūs, tinkami šaltam ir karštam pateikimui, užkandai etc. Skonio prasme gal ir nusileidžia keptiems, bet naudojant daugiau prieskonių šis skirtumas išnyks.

700-800g faršo (jautienos, kiaulienos arba 50/50 abiejų)

Gerai išminkau su

2 kiaušiniais

Kupina sauja džiūvėsėlių

2vš sėklų (sezamo, moliūgų, saulėgrąžų, linų ar visų jų mišinio)

1aš druskos

Užkaičiu didelį puodą su 0,5 tūrio vandens, jam užvirus sumažinu ugnį, dedu

1vš maltų česnakų (Ruošinio arba 6-7 kapotas česnako skliteles)

1aš druskos

Šlapiom rankom iš faršo masės formuoju teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus, kuriuos leidžiu į verdantį vandenį. Verdu apie 15-20 minučių.

Tiekiu su šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis, įvairiomis duonomis, padažais ir pan.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s