Rūgštynių sriuba su antiena

Image

Lietus ir kaitra priaugino rūgštynių miške, ta proga jų sriubos receptas. Sriuba nebūtų labai ypatinga, jei ne antiena. Ši paukštiena sriuboje daro įdomų darbą – labai ilgai neleidžia jai ataušti. Todėl galbūt labiau žiemos sezono patiekalas, bet ir vasarą kartais skauda gerklę ir norisi ko nors šildančio…

5l puode užkaičiu 3l vandens ir jam užvirus sudedu

500g antienos

Prekybcentriai siūlo antienos sriubos rinkinius, labai tinka kasdienei sriubai, na o šventiniam stalui perku antį ir pjaustau stambokais gabalais.

Kitam puode kietai išverdu

4 kiaušinius

Antytei pavirus apie 20 min., į puodą keliauja

1 morka – stambiai tarkuota

1st su kaupu ilgagrūdžių ryžių

 Paverdu apie 5-6 minutes, tuo metu stambia trintuve susmulkinu virtus kiaušinius, juos beriu į puodą. Išjungiu ugnį ir į sriubą beriu

2 saujas kapotų rūgštynių lapų (be kotelių)

Dengiu dangtį ir lukteliu 10-15 minučių. Tiekiu su šaukšteliu grietinės.

Patarimas – šiai sriubai tinka visa paukštiena.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos