Konservuotos rūgštynės

 

Image

 

Užderėjo rūgštynių lapai, norint bent kelių derlių per sezoną, svarbu laiku nupjauti lapus, kad jie spėtų atželt dar ne kartą. Dalį lapų ruošiu į šaldiklį – būtinai sausus lapus smulkiai supjaustau ir dedu į šaldymo indelius. Šį ruošinį naudoju šaltsriubėms ir šviežių daržovių salotose. Dalį rūgštynių konservuoju – bus puikus ruošinys baltiems šaltibarščiams ar rūgštynių sriubai.

5l puodą užpildau kapotais rūgštynių lapais ir užpilu

5st vandens.

Vandeniui užvirus, įpilu

5vš aliejaus

5vš stambios druskos

Vis pamaišant turinį palaukiu, kol ištirps druska, ir nedelsiant pilstau konservus į išanksto pasiruoštus indelius.  

Patarimas – konservai gausis sūrūs, gaminant sriubas nepamirškite sumažinti druskos kiekio.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos