Kakavinis varškės pyragas

DSC_1446

Dar viena skani varškės pyrago versija. Varškė tarp dviejų kakavos sluoksnių, nesaldu – puikiai tiks su kava ar arbata.

Pyrago pagrindui nedideliam metaliniam indely išlydau

150g sviesto (standartinis pakelis be dviejų pirštų storio riekelės)

Į sviestą keliauja

1st cukraus (be kaupo)

2vš kakavos

Kakavą, prieš pilant į sviestą, galima išmaišyti su keliais šaukštais vandens – sumažės gumuliukų susidarymo tikimybė. Intensyviai maišau, kol nebesijaučia cukraus girgždėjimo. Indą nukeliu nuo ugnies ir leidžiu atvėsti. Tuo metu ruošiu varškę:

3 pakelius riebesnės varškės (viso apie 600g)

išplaku su

3 kiaušiniais ir

6vš cukraus

1vš vanilinio cukraus

Kaip taisyklė darau tai kombaino peiliais, bet galima ir be jų, rankomis inde, tik tuomet varškę reiks pertrinti per sietelį.

Į pravėsusią pagrindo masę įleidžiu

3 kiaušinių trynius

Gerai įmaišau, išplaku likusius baltymus iki putų. Į masę beriu

2aš kepimo miltelių

ir šaukštą po šaukšto įmaišau

1st miltų

Galop labai atsargiai sumaišau su plaktais baltymais. ir pilu į kepimo formą. Aš naudoju silikoninę su aukštais bortais – labai patogu. Ant kakavinio pagrindo pilu išsuktą varškę ir pyragą šaunu į iki 180C iškaitintą orkaitę. Kepu apie 1h. Dar neatvėsusį pyragą užpilu glajumi, pagamintu iš

Sviesto likučio – išlydyto ant mažos ugnies

2vš vandens

2vš kakavos ir

2vš cukraus

Aplietą glajumi pyragą dedu į šaldytuvą bent 2h. Tiekiu su šiltais gėrimais – kava/arbata.

Patarimas – pyrago pagrindą, prieš pilant varškę, galima aplieti mėgstama uogiene, tik ji turėtų būti tiršta.

4 atsakymai į “Kakavinis varškės pyragas”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s