Mėtų pagardas arbatai ar kavai

DSC_1430

Šiuo metu gausiai želia mėtos, pats laikas pasigaminti pagardo arbatai ar kavai.

Pirmiausiai mėtų lapus, kartu su visais stiebais, sukarpau ir dedu į puodą, pilu vandens tiek, kad biškutį apsemtų mėtas. Verdu nuo užvirimo apie 15-20 minučių. Tuomet skystį nukošiu, išsimatuoju gautą kiekį ir pilu atgal į puodą. Dar kartą užverdu ir santykiu

1l vandens

6vš rudojo cukraus

pasaldinu mėtų nuovirą. Cukrui pilnai ištirpus, karštą skystį pilu į švarius stiklainius.

Tiekiu moliniam ąsotėly vietoj cukraus.  Taip pat galima skiesti dideliu kiekiu šalto vandens – puiki alternatyva limonadams.

Patarimas – rudąjį cukrų drąsiai galima keisti baltu, bus dar kitoks skonis.

3 Komentaras (+add yours?)

  1. Greta
    Rgp 19, 2014 @ 17:02:46

    Cia tikrai 1 l – 6 saukstai cukraus? kazkaip man kaip sirupui mazoka….

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos