Juodųjų serbentų uogienė su karčiuoju šokoladu

DSC_1913

Dar vienas šokoladu gardintas uogienės variantas. Ypatingai tinka kaip trupininių pyragų įdaras, skanus su varške pusryčiams ar keptais obuoliais.

Pirmiausiai uogas nuskabau nuo kotelių, išplaunu ir palieku bent kelioms valandoms koštuve nudžiūti. Tuomet išmatuoju uogų tūrį. Beriu į didelį puodą ir užberiu proporcija

1l uogų

300g cukraus

Išsiplaunu nedidukus stiklainius ir dedu į orkaitę kaitinti (apie 100C ventiliatoriuje).

Kaičiu puodą ir laukiu, kol cukrus sukris žemyn. Tik tuomet pradedu maišyti mediniu šaukštu. Verdu apie 10min., tada beriu šokoladą, paskaičiuojant

1plytelę (100-120g) 3 litrams uogų

Kai tik šokoladas susilieja su uogom, išjungiu ugnį ir pilstau uogienę į karštus stiklainius, užsukant švariais dangteliais.

Patarimas – jokiu būdu neeksperimentuokite su pienišku šokoladu, gausite baisią košę-malošę.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s