Makaronai su avinžirniais

DSC_2504

Skanus, lengvas, bet sotus patiekalas pietums. Derinys skamba keistai tik tol, kol paragaujama, o malonus lengvo aštrumo skonis aplanko su paskutiniu kąsniu, tai prieskonių mišinio “Harisa” nuopelnas.

4-5h prieš gaminant, ar iš vakaro, dubeny užmerkiu 100g sausų avinžirnių, vandens pilu 3 kartus daugiau, nei avinžirnių tūris.

Ruošiu makaronus: laužiu juos pusiau – taip lengviau išmaišyti ir valgyti. 4-5 porcijoms dideliam puode pagal instrukciją išverdu

1pak. spagetti makaronų (standartinę pakuotę)

Nukošiu makaronus koštuve, o į puodą, kuriame jie virė, dedu

100g sviesto (apie pusę standartinio pakelio)

Jam išsilydžius, beriu

1aš harisos prieskonių

Ir supilu nukoštus avinžirnius ir makaronus. Pakaitinu ant mažos ugnies, labai gerai maišydama, kad produktai tolygiai pasiskirstytų. Tiekiu iškart.

Patarimas – harisos prieskonių rasite rytietiškų prieskonių pardavimo vietose, jokie kiti prieskoniai neatstos šio prieskonių mišinio.

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos