Cukinijos ir varškės užkandis

DSC_0259

Pavadinau patiekalą užkandžiu, nes man jis skaniausias atvėsęs ir, negana to, dar palaikytas šaldytuve. Nors puikiausiai tinka ir karštam pavidale pietų ar vakarienės stalui. Originaliam recepte, kuriuo pasidalino miela Inga, varškė maišosi su majonezu, aš jį pakeičiau grietine ir rezultatu likau labai patenkinta.

Pirmiausiai reiks skirti laiko blynų paruošimui

1 jauną cukiniją (apie 40-50cm ilgio)

nužievinu ir sutarkuoju stambia tarka. Tarkuoju iškarto į koštuvą. Tarkius sumaišau su

1aš druskos

Labai gerai permaišau ir palieku ramybėje bent 1h (o dar geriau 2-3h), kad nubėgtų susidariusios sultys.

Tuomet tarkius sumaišau su

3 kiaušiniais ir

1st miltų

Miltų galima dėti ir daugiau, jei norisi kietesnių blynų. Jei ruošiuosi daryti patiekalą tortinėje, kepu lašinukais pateptoje keptuvėje blynus per visą keptuvę. Jei gaminu kaip karštą patiekalą – nedidukus blynelius aliejumi pašlakstytoje keptuvėje. Dubeny iki vientisos masės išmaišau:

1pak. varškės (apie 180g)

0,5 indelio jogurtinės grietinės (apie 100g)

2 česnako skilteles – įspaudžiu presu

Druskos – pagal skonį

Blynus sluoksniuoju su varškės mase – didžiuosius tortinėje, mažuosius – lėkštėje, kurioje tiekiu. Galima nubarstyti mėgstamom kapotom prieskoninėm žolėm.

 

6 atsakymai į “Cukinijos ir varškės užkandis”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s