Pavadinau patiekalą užkandžiu, nes man jis skaniausias atvėsęs ir, negana to, dar palaikytas šaldytuve. Nors puikiausiai tinka ir karštam pavidale pietų ar vakarienės stalui. Originaliam recepte, kuriuo pasidalino miela Inga, varškė maišosi su majonezu, aš jį pakeičiau grietine ir rezultatu likau labai patenkinta.
Pirmiausiai reiks skirti laiko blynų paruošimui
1 jauną cukiniją (apie 40-50cm ilgio)
nužievinu ir sutarkuoju stambia tarka. Tarkuoju iškarto į koštuvą. Tarkius sumaišau su
1aš druskos
Labai gerai permaišau ir palieku ramybėje bent 1h (o dar geriau 2-3h), kad nubėgtų susidariusios sultys.
Tuomet tarkius sumaišau su
3 kiaušiniais ir
1st miltų
Miltų galima dėti ir daugiau, jei norisi kietesnių blynų. Jei ruošiuosi daryti patiekalą tortinėje, kepu lašinukais pateptoje keptuvėje blynus per visą keptuvę. Jei gaminu kaip karštą patiekalą – nedidukus blynelius aliejumi pašlakstytoje keptuvėje. Dubeny iki vientisos masės išmaišau:
1pak. varškės (apie 180g)
0,5 indelio jogurtinės grietinės (apie 100g)
2 česnako skilteles – įspaudžiu presu
Druskos – pagal skonį
Blynus sluoksniuoju su varškės mase – didžiuosius tortinėje, mažuosius – lėkštėje, kurioje tiekiu. Galima nubarstyti mėgstamom kapotom prieskoninėm žolėm.
Išbandžiau, patiko. O jei iš moliūgų kepti blynus, toks pats būtų gamybos būdas?
Galima, žinoma, moliūgų nereikia ilgai varvinti, tik man skonis nelabai įtiko, moliūgas labai saldūs, blynai gavosi sakyčiau 6 iš 10 🙂
Skaniai skaitėsi 🙂 Būtinai pabandysiu pasigaminti, nes labai mėgstu cukinijas.
Skanaus 🙂