Paprikų ir medaus skonio marinuoti agurkai

2013-09-07 08.46.01

Šį konservą atradau netikėtai – tiesiog pagailo išpilt į kriauklę skystį, kuriame prieš konservuojant blanširavau papriką, vanduo taip kvepėjo saldžiais pipirais, jog nevalingai kilo mintis šį vandenį panaudoti marinuojant agurkus. Medus, kaip priedas, irgi šovė į galvą todėl, kad naudoju jį paprikos marinate. Pernai gaminau tik kelis stiklainius šio gardumyno, o šiemet gaminsiu daaaaaug. Gaunasi labai kvapnūs, traškūs, neragauto skonio agurkėliai. Atsiprašau už nekokybišką nuotrauką, šiemet jau nufotografuosiu “teisingai”, bet norisi skubiai pasidalint receptu, kad spėtumėt pasigamint šių skanumynų, nes ir paprikos jau tuoj tuoj….

Kadangi paprikų blanširavimui reikia didesnio kiekio vandens, 7l puodan supilu

5l vandens

Papriką blanširuoju apie 7 minutes ir koštuvo pagalba traukiu ją lauk iš vandens. Vienam litrui vandens paskaičiuoju ir pilu
2vš cukraus

1vš druskos

1vš medaus

1aš sauso prieskonių mišinio marinavimui

100ml acto

Visus komponentus kaitinu iki pilno druskos ir cukraus ištirpimo, o actą į marinatą pilu tik prieš pat pilant jį ant agurkų. Juos, gerai išplautus, supjaustytus griežinėliais ir sudėtus į stiklainius, užpilu verdančiu marinatu, stiklainius užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir verčiu žemyn galvom ant storesnio rankšluosčio. Bent 12 valandų užkloju senais kailiniais, o pilnai atvėsusius konservus nešu į rūsį.

Patarimas – jei agurkai maži, galite tokiu pat būdu marinuoti ir nepjaustytus agurkus. O jei norisi aštrumo – įberkite čili miltelių ar pagardinkite šviežiu čili pipiriuku..

3 Komentaras (+add yours?)

  1. Laima
    Rgp 13, 2014 @ 13:16:56

    sakykite ,o kaitinti nereikia paskui agurku?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos