Pupelių “falafeliai“ – kotletukai

DSC_0286

Pastarąjį kartą, gaminant avinžirnių rutuliukus – falafelius – pamąsčiau apie panašius, pagamintus iš pupelių, keičiant ir kitus ingredientus į labiau lietuviškus. Bandymas pavyko tiesiog puikiai, siūlau pasigaminti tokių “falafelių“ tiek pietums, tiek iškylai gamtoje. Beje, padažuose ir daržovių draugijoje, jie primena mėsos faršo kotletukus, todėl ypatingai tinka pradedantiesiems praktikuoti vegetarizmą ;)

Ryte užmerkiu

1,5st baltų pupelių (džiovintų)

Po 4-8h pupeles dideliam kieky vandens išverdu iki minkštumo, nukošiu ir beriu į kombaino indą su peiliais smulkinimui. Ten pat keliauja

1 luptas ir ketvirčiuotas nedidelis svogūnas

6-8 skiltelės česnako (smulkiai kapoto ar išspausto presu) ar kupinas valgomas šaukštas česnakų ruošinio (Malti česnakai)

Labai gerai sumalu šiuos produktus, ir tuomet kartu plakasi

3 kiaušiniai

4vš miltų

1vš linų sėklų

0,5aš raudonos paprikos miltelių

1aš ciberžolės

Trupučiukas čili miltelių (arba keli gabaliukai konservuotų jelapenų ar čili pipiriukų)

Saujelė lapinių petražolių arba kalendros

1aš druskos

Viską malu apie 5 minutes, retsykiais pasukdama kombaino indą nedideliu kampu, kad produktai tolygiai susimaltų. Gaunasi graži košė.

Gilesnėje keptuvėje labai gerai įkaitinu aliejų, jo reiks nemažai, nes falafelius reikia gruzdinti. Pilu apie 300ml alyvuogių aliejaus. Šlapiom rankom formuoju graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir juos murkdau į aliejų. Kepu apie 4-5 minutes iš vienos pusės, laikas gali varijuoti priklausomai nuo aliejaus įkaitimo. Svarbu, kad abi pusės būsų gerai paskrudę.

Tiekiu karštus lėkštėj su jogurtiniu padažu arba pitoje/lavaše/arabiškoj duonelėj su daržovėmis, palaistytom garstyčių padažu. Daug erdvės variacijoms :)

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s