Aštrus prieskonių mišinys paukštienai ir jautienai

DSC_0311

Viena mėgstamiausių prieskonių kombinacija mano spintelėje, saldžiai aštrus, suteikiantis paukštienai ar jautienai gražią rausvą spalvą, mišinys. Prieskonius perku prekybcentriuose standartinėse pakuotėse (12-40g) arba, jei pavyksta, pietiečių turguose.

Mišinį ruošiu iš lygių dalių:

rūkytos paprikos miltelių;

saldžiosios paprikos miltelių;

aitriosios paprikos (čili) miltelių;

maltų kvapniųjų pipirų;

raudonėlio;

krapų;

malto muskato;

baziliko.

Kaip taisyklė, naudoju 1 arbatinį šaukštelį (su kaupu) 1kg mėsos masės, mėgstantiems aštriau tiks ir 2 šaukšteliai. Mišinį maišau su nedideliu kiekiu aliejaus, dedu malto česnako (receptas čia) ir pamarinuoju mėsą apie 1-2h iki kepant.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.