Aštrus prieskonių mišinys paukštienai ir jautienai

DSC_0311

Viena mėgstamiausių prieskonių kombinacija mano spintelėje, saldžiai aštrus, suteikiantis paukštienai ar jautienai gražią rausvą spalvą, mišinys. Prieskonius perku prekybcentriuose standartinėse pakuotėse (12-40g) arba, jei pavyksta, pietiečių turguose.

Mišinį ruošiu iš lygių dalių:

rūkytos paprikos miltelių;

saldžiosios paprikos miltelių;

aitriosios paprikos (čili) miltelių;

maltų kvapniųjų pipirų;

raudonėlio;

krapų;

malto muskato;

baziliko.

Kaip taisyklė, naudoju 1 arbatinį šaukštelį (su kaupu) 1kg mėsos masės, mėgstantiems aštriau tiks ir 2 šaukšteliai. Mišinį maišau su nedideliu kiekiu aliejaus, dedu malto česnako (receptas čia) ir pamarinuoju mėsą apie 1-2h iki kepant.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos