Marinuoti pievagrybiai – bet kuriuo metų laiku

DSC_0386

Kai tik turguj ar prekybcentry užmatau mažų pievagrybių, visada prigriebiu kokį kilogramą ir su malonumu pasigaminu marinuotų. Marinuojasi pagal šį receptą ypatingai greitai, galima valgyti po kelių dienų ar laikyti rūsy iki 6 mėnesių.

Pirmiausiai

Pievagrybius

gerai išplaunu, kad neliktų jokių juoduliukų. Tuomet didesniam puode gausiai užpilu juos vandeniu ir kaičiu ugnį, nuo užvirimo lukteliu 5 minutes (galima ir mažiau, tik ne daugiau), kiaurasamčiu išgriebiu grybus ir pilu į švarius stiklainius. Naudoju 0,7l stiklainius, sekančios proporcijos nurodytos būtent tokiam litražui:

1aš su kaupu druskos

2aš su kaupu cukraus

2-3 lauro lapai

1-2 česnako skiltelė

4-8 juodi ar kiti mėgstami pipirų grūdeliai

50ml 9proc. acto

Viską dedu ant grybų, tuo metu vandenį, kuriame virė pievagrybiai, užkaitinu ant didelės ugnies, kad užvirtų, ir tokiu kunkuliuojančiu užpilu grybus, iškart užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais, verčiu aukštyn kojom ant virtuvinio rankšluosčio ir apkloju kuo šilčiau. Atvėsusius nešu rūsin.

Tiekiu kaip užkandį su žaliom alyvuogėm ir švelniu pašildytu aliejaus ir prieskoninių žolelių padažu, naudoju firminėms grybų ir obuolių salotoms, silkutei pagardinti ir pan.

Patarimas – naudokite tik mažyčius pievagrybius, didesni ar pjaustyti šiuo būdu marinuojant tampa neskaniais, nežinau kodėl :)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos