Amerikietišką šokoladinį pyragą bent kartą gyvenime turbūt ragavo daugelis jūsų, mano recepte kai kas nežymiai, o kai kas žymiai pakeista. Gautas skonis pranoko visus lūkesčius, pyragas gavosi saikiai drėgnas, intensyvaus turtingo skonio. Gaminasi labai greitai, vienintelis minusas – nemažas indų, kuriuos po to reiks išplaut, kiekis. Indaplovių turėtojams, aišku, tai nė motais.
Pirmiausiai ugniai atspariam inde lydau
2/3pak. sviesto (apie 160g)
1 plytelę karčiojo šokolado
Kol šie produktai kaista, virtuvinio kombaino peiliais iki smulkių trupinių susmulkinu
1pak. šokoladinių sausainių (Selga pvz.)
Neišjungiant peilių sukimosi, suberiu
100g graikiškų riešutų branduolių
Ir pačiam gale sudedu sulaužytą į nedidelius gabalėlius
1 plytelę tokio pačio kartaus šokolado
Šokoladą smulkinu neilgai. Išsiplaku
3 kiaušinius su
6vš cukraus
1vš kakavos
ir sumaišau su pravėsusia sviesto-šokolado mase. Tuomet gilesniam inde sumaišau
200ml kefyro ir
1aš sodos
Sujungiu visus tris mišinius į vieną, tešlą pilu į silikoninę formą (jei naudosite kitokią – patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais), pyragą kepu apie 35-45min. 180C. Baigtumą tikrinu dantų krapštuku – juo pabadžius pyragą, krapštukas turi likti sausas.
Taip taip, nesuklydau, miltų šiam pyragui nereikia.
Tiekiu šiltą arba atšaldytą, valgėme su ledais, grietinėle, kažkada pyliau šokoladinio glajaus – viskas tikrai puikiai dera.
Patarimas – iš linksmos patirties – kefyras, sumaišytas su soda, išputoja ir gausiai padidėja tūriu, nemaišykite stiklinėje, nes turėsite valymo.
.