Sausaininis-riešutinis šokoladinis skanėstas

DSC_0427

Amerikietišką šokoladinį pyragą bent kartą gyvenime turbūt ragavo daugelis jūsų, mano recepte kai kas nežymiai, o kai kas žymiai pakeista. Gautas skonis pranoko visus lūkesčius, pyragas gavosi saikiai drėgnas, intensyvaus turtingo skonio. Gaminasi labai greitai, vienintelis minusas – nemažas indų, kuriuos po to reiks išplaut, kiekis. Indaplovių turėtojams, aišku, tai nė motais.

Pirmiausiai ugniai atspariam inde lydau

2/3pak. sviesto (apie 160g)

1 plytelę karčiojo šokolado

Kol šie produktai kaista, virtuvinio kombaino peiliais iki smulkių trupinių susmulkinu

1pak. šokoladinių sausainių (Selga pvz.)

Neišjungiant peilių sukimosi, suberiu

100g graikiškų riešutų branduolių

Ir pačiam gale sudedu sulaužytą į nedidelius gabalėlius

1 plytelę tokio pačio kartaus šokolado

Šokoladą smulkinu neilgai. Išsiplaku

3 kiaušinius su

6vš cukraus

1vš kakavos

ir sumaišau su pravėsusia sviesto-šokolado mase. Tuomet gilesniam inde sumaišau

200ml kefyro ir

1aš kepimo miltelių

Sujungiu visus tris mišinius į vieną, tešlą pilu į silikoninę formą (jei naudosite kitokią – patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais), pyragą kepu apie 35-45min. 180C. Baigtumą tikrinu dantų krapštuku – juo pabadžius pyragą, krapštukas turi likti sausas.

Taip taip, nesuklydau, miltų šiam pyragui nereikia.

Tiekiu šiltą arba atšąldytą, valgėme su ledais, grietinėle, kažkada pyliau šokoladinio glajaus – viskas tikrai puikiai dera.

Patarimas – iš linksmos patirties – kefyras, sumaišytas su kepimo milteliais, išputoja ir gausiai padidėja tūryje, nemaišykite stiklinėje, nes turėsite valymo.

.

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos