Cukinijos ir faršo apkepas

DSC_0083

Cukinijų sezono metu tiesiog nuostabiai papildantis racioną apkepas. Universalus – galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Cukinija apkepe drėkina iš išpurena tekstūrą, skonis primena kugelį su faršu, tik sumiksuotą. O paruošimas kepimui tetrunka 10-15 minučių.

Pirmiausiai stambia tarka sutarkuoju nuluptą ir išsėklintą vidutinio dydžio

Cukiniją

Tarkuoju iškarto į koštuvą ir palieku tarkius nusivarvėti. Į gilesnį indą keliauja

800g faršo (tiks ir mėsa, ir paukštiena)

3 kiaušiniai

1aš druskos

1vš česnakų ruošinio arba 10-12 smulkiai kapotų česnako skiltelių

1st manų kruopų

2vš saulėgrąžų branduolių

Supilu ir tarkius, labai kruopščiai sumaišau ir pilu į silikoninę formą.  Paviršių nubarstau

1aš prieskonių mėsai mišiniu

Šaunu į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepu apie 40-50min.

Karštą tiekiu su sviesto-grietinės padažu, grikių/bulvių koše ir garintomis daržovėmis. Šaltą – su šviežiomis daržovėmis, duona ir įvairiais padažais.

Patarimas – saulėgrąžas galima keisti moliūgų sėklomis, irgi labai skanu.

Citata

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Ligitukass
    Rgp 26, 2014 @ 15:21:30

    Sveiki, pietums pasigaminome Jūsų pasiūlytą apkepą. Likom labai patenkinti. Tik kitą kartą gamindama dėčiau prieskonių ne tik ant viršaus, bet ir į patį faršą, nes viršutinė pluta gavosi puikiai, o viduje kažko pritrūko, nors gelbėjo česnakas ;) Ačiū už skanius pietus. Lauksime kitų naujovių ;)

    Atsakyti

    • Kumucia
      Rgp 26, 2014 @ 16:06:19

      Ačiū.
      Labai džiaugiuosi, kad bandot ir kad dalinatės įspūdžiais :) Esu maišiusi prieskonius ir į masę, tai gal labiau skonio reikalas, bet man skanu, kai pirmu smuiku groja česnakas, o prieskoniai tik aromatizuoja patiekalą. Bet bū-ti-nai pasigaminkite ir pagal Jūsų skonį :)

      Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos