Kakavinis manų pyragas su juodaisiais serbentais

DSC_0158

Kartais šaldiklyje uogos tiesiog… pasimiršta. O prisiminus visad ištraukiu kelis indelius, vieną suvalgome, o iš kito gaminu pyragą. Šis pyragas labai paprastas gaminime, ilgai išlieka šviežias (šaldytuve), Man jame labiausiai patinka kontrastai saldu-rūgštu.

 6vš manų kruopų

užpilu

0,5st kefyro

Palieku pusvalandžiui brinkti. Tuo metu išplaunu ir nusausinu šaldytas uogas. Jų naudoju apie 1,5st. Mažam indely sumaišau

2vš kakavos miltelių su

2vš karšto vandens

Taip pat išplaku

3 kiaušinius ir

1,5st cukraus

Visus tris ruošinius sumaišau viename inde, ir šaukštą po šaukšto įmaišau

Miltus

Nežinia kodėl, bet kartais užtenka 6-7 šaukštų, kartais ir 10. Svarbu, kad tešla būtų tiršta kaip grietinė. Pasemiu

0,5vš sodos

ir pilu

Actu

tol, kol vis dar susidaro putos. Naudoju tik putas, likusią sodą metu lauk. Galiausiai suberiu uogas, labai atsargiai permaišau, pilu į silikoninę formą ir nešu pyragą į jau iki 200C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 40-50min.

Karštą tiekiu su ledais, šaltas tinka prie arbatos ar pieno stiklinaitės.

Patarimas – sodo su actu kombinaciją galima keisti kepimo milteliais, jų reikėtų 2aš.

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos