Žuvies pagardas žiemai

DSC_0194

Trys produktai, greitas paruošimas, ir šaltuoju sezonu, netikėtai užgriuvus svečiams, turiu galimybę paruošti ypatingai skanios silkutės/žuvies. Žinoma, šaltuoju sezonu netrūksta nei morkų nei svogūnų, bet taip faina turėt paruošto pagardo … Beje, jis labai dera ir su mėsiškais patiekalais.

3 kg morkų  – sutarkuoju virtuvinio kombaino tarka

2 kg svogūnų – riekelėmis supjaustau to pačio kombaino pjaustykle

Viską beriu į 7 l puodą, šliūkšteliu stiklinę vandens, dengiu dangtį ir kaičiu minimalią ugnį. Nuo užvirimo skaičiuoju 15 minučių ir beriu

3 šaukštelius druskos

Gerai permaišau, dar 10 minučių patroškinu be dangčio ir tuomet puodą papildau

1 st tyro aliejaus ir

1 l pomidorų padažo

Naudoju patį paprasčiausią,  be priedų. Kaitinu dar apie 10 min., pridedu

3 šaukštelius sausos adžikos

Kadaise naudodavau čili miltelius, bet sausa adžika suteikia žymiai gardesnį skonį.

Gerai permaišiusi daržoves, pilu į švariu stiklainius, užsuku nuplikytais dangteliais ir verčiu aukštyn kojom. Kaip visada, apkūtoju pledu iki pilno atvėsimo. Laikau rūsy.

 Silkės ar keptos žuvies gabaliukus lėkštėje gausiai apkloju pagardu, o tiekiant karštą žuvį, pašildau stiklainio turinį keptuvėje.

Iš nurodyto kiekio gaunu 10-12 0,7 l stiklainių konservų.

????????????????????????????????????

17 atsakymų į “Žuvies pagardas žiemai”

  1. sveiki ,man kazkodel nesitiki ,kad beriat tik 3a.š druskos ir tik 3aš adžikos ,galbut 3v.š druskos ir 3v.š adžikos?

    1. Miela Vitalija, pomidorų padažuose labai daug prieskonių, tikrai užtenka papildomų arbatinių šaukštelių 🙂

      1. Norėčiau paklausti iš kur gauti sausos adžikos

      2. Sausos adžikos būna rytietiškais prieskoniai sprekiaujančiose parduotuvėse, Vilniuje tokių yra ne viena, Gefa.

    1. Labas, sausa adžika prekiauja rytietiškų (turkiškų) maisto prekių parduotuvėse, Vilniuje Ibrahimo pasaže, Šiaurės miestelyje priešais Norfą. Ir, žinoma, Turkijoje 🙂

    1. Deja, Kaune visiškai nebūnu, todėl apie parduotuves ten nieko nežinau 🙂
      O pagardui galite naudoti ir klasikinę adžiką.
      Sėkmės.

    1. Alla, gal pomidorų padaže buvo aštrumo? Man pagardas gaunasi visai netgi neaštrus. Nors gal tai ir skonio reikalas…

Parašykite komentarą