Bemielės tešlos "Tinginys"

DSC_0556

Užmačiau šį receptą mama.lt svetainėje, pirmas bandymas virto prastu rezultatu. Bet nenuleidau rankų, subyrėję ir nesulipę produktai pastūmėjo pagalvot kaip čia jį pataisius, ir ką gi – gavosi labai neblogas variantas, gaminamas jau kelintą kartą. Labaaai saldus skanumynas 🙂

Pirmiausiai iš

1 pakuotės šaldytos bemielės tešlos

Prikepu sausainukų – supjaustau lakštus 1x1cm kvadratėliais ir kepu juos orkaitėje. Kepu labai neilgai, tik kol išsipučia ir truputį paruduoja. Jiems vėstant, išlydau

1 pakelį sviesto (apie 200g)

ir, jam atvėsus, sumaišau su

1 indeliu virto kondensuoto pieno

Šią masę labai gerai išmaišau su sausainiais. Norimą formą iškloju maistine plėvele ir dedu tinginio masę, gerai paspausdama šaukštu, kad neliktų oro tarpų. Užpildžius formą, dengiu plėvelės šonais ir dedu į šaldytuvą sustingti.

Atšalusį tinginį aplieju tirpintu

Juoduoju šokoladu

Ir dar kartą nešu į šaldytuvą.

Tiekiu su karštais gėrimais.

Patarimas – kondensuotą pieną virkite gulimoj padėty, pilnai apsemtą vandeniu, apie 1-1,5h.

Parašykite komentarą