Figų, fetos ir medaus desertas

Figos

Ragavau šio deserto dar taikiame Kijeve pernai, labai patiko skonių derinys, todėl, kai prekyboje atsiranda šviežių figų, mielai pagaminu jį. Saldu, sūru, aštru, kvapnu… Tobula. Ypatingas skonis šventinės vakarienės pabaigai ar niūrios dienos praskaidrinimui, o ir gaminimas užtrunka labai neilgai.

Vienai porcijai imu

1 didesnę figą

Įpjaunu ją kryžiuku, ne iki galo, ir gausiai užberiu trupinta

Feta

Stengiuosi įterpti ją į figos vidų, tuomet užlieju

1aš šviežio medaus

Ir pabarstau

Žiupsneliu čili miltelių

Kepu iš anksto iki 150C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

Tiekiu karštą, pabarsčiusi truputėliu

Cinamono

Patarimas – dirbtinis medus šiame patiekale netinka.

 

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos