Varškės apkepas kiek kitaip

DSC_0250

Šis varškės apkepas turi traškią kepurę, viduje – purus, tirpstantis burnoje. Su grietine tiks kaip pietų ar vakarienės patiekalas, bet puikiausiai tiks ir kaip desertas, jei grietinę pakeisite plakta grietinėle ar uogiene, šokoladu. Mano atradimas – vafliai tešloje ir avižiniai dribsniai kepurei. Vaflių lakštus smulkinu rankomis iki nedidelių trupinių.

Apkepui visada laikausi sekančių proporcijų:

1pak. riebesnės varškės (apie 180-200g)

1 didelis kiaušinis

1vš cukraus

1vš manų kruopų

1vš trupintų vaflių lakštų

3vš pieno

Vidutinei kepimo formai reikės 3-4 normų.

Naudoju virtuvinį kombainą tik iš tingėjimo, viską galima sumaišyti ir rankomis.

Pirmiausiai manų kruopas užpilu pienu ir palieku brinkti. Tuomet išplaku atskirtus kiaušinių baltymus. Sukrečiu juos į nedidelį indą ir imuosi likusių produktų – maišau trynius su cukrumi, dedu manų kruopas ir varškę. Išplaktą masę pilu į gilesnį indą, atsargiai įmaišau vaflių trupinius ir galiausiai plaktus baltymus. Masę krečiu į silikoninę formą, gausiai užbarstau

Avižiniais dribsniais ir

Ruduoju cukrumi

Dribsnių beriu daug, o cukraus – pagal norimą saldumą. Šaukštu lengvai įspaudžiu pabarstus į varškės masę. Kepu apie 40-50min. 180C. Tiekiu karštą.

Patarimas – varškės masėje labai dera mirkytos razinos ar džiovintos slyvos, šviežių obuolių gabaliukai.

Parašykite komentarą