Mamos varškės sausainiai

DSC_0888

Vaikystę primenantis skonis, tuomet juos valgydavau dėl to, kad saldūs. Dabar juos kepu dėl to, kad skanūs. O ir pagaminti juos labai paprasta ir greita. Jei planuoju ką nors vaišinti, gaminu iš 2 normų, gausis apie 60 sausainių.

Viena norma:

1 pakelis. riebesnės varškės (apie 180 g)

100 g kambario temperatūros sviesto

8-12 šaukštų miltų

Varškę šakute sutrinu su sviestu ir po truputį beriu miltus, maišau, o kai tešla pradeda kietėti – minkau. Beriu miltų tol, kol tešla tampa kieta. Kai kas tešlą bent pusvalandžiui deda į šaldytuvą – galima, bet tikrai nebūtina.

Tešlą iškočioju ant miltais pabarstyto stalo ir pjaustau norimos formos sausainius. Dedu juos ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo formos, gausiai pabarstau

Ruduoju cukrumi

Kepu 150 C apie 15-25 min., baigtumas matosi parudavusiuose kraščiukuose.

Šie sausainiai tinka su karštais ir šaltais gėrimais.

Beje, mano mama nespaudydavo formelių, visą iškočiotą lakštą nuberdavo cukrumi ir forminiu peiliu supjaustydavo lakštą į juosteles. Super paprasta ir nereikia kelis kartus kočioti tešlos 🙂

Patarimas – sausainius galima pabarstyti cinamonu ar vaniliniu cukrumi.

0 atsakymų į “Mamos varškės sausainiai”

  1. tokius kepem mokykloje,buvo saunios darbu pamokos dar ir dabar daznai prisimenu mokytoja

    1. Taip, Ilona, šaunu prikelt tokius receptus iš pelenų, tiek daug prisiminimų, susijusių su šiais sausainiais… 🙂

    1. Apgailestauju. Jei naudojote kokybiškus produktus ir laikėtės receptūros, tuomet rezultatas tik skonio reikalas 😉

Parašykite komentarą