Daržovių blynai su varškės padažu

DSC_1500

Bulvinius blynus kepu visus metus, o štai šviežių rudeninių daržovių blynai – sezoninis patiekalas, mūsų tradicinis derliaus šventės stalo papuošalas ir skanumynas. Derinio su varškės padažu nepagirtų nė vienas dietologas, bet bala nematė jų kartą per metus 🙂  Šie blynai turi savo spalvą ir kvapą – oranžinį moliūgo ir morkų derinį ir nuostabų svogūnų aromatą.

5-8 porcijoms reikės

1 kg bulvių

300 g moliūgo

1 didelės morkos

1 didelio svogūno

Visas daržoves nuskutu/nulupu, perplaunu šaltu vandeniu ir sutarkuoju bulvių tarkavimo mašina (ar smulkiai trintuve virtuviniu kombainu). Tarkius papildau

3 kiaušiniais

1,5 šaukštelio druskos

0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio

Viską labai gerai išmaišau ir kepu gerai įkaitintame aliejuje nedidelius blynelius. Varškės padažui gilesniame inde sumaišau

2 pak. riebesnės varškės (apie 400g)

2 šaukštus grietinės

0,5 stiklinės pieno

Žiupsnelį druskos

Blynelius tiekiu karštus, sluoksniuotus su padažu.

Vienas atsakymas į “Daržovių blynai su varškės padažu”

  1. Atgalinis pranešimas: Blynai · Kūmutės virtuvė

Parašykite komentarą