Yra keletas būdų pasigaminti natūralaus jogurto namų sąlygomis, šiuo kart norėčiau aprašyti patį paprasčiausią receptą. Esu jį minėjusį keliuose savo receptuose kaip sudedamąją dalį, šiandien aprašysiu ir jo gamybą.
Apsilankius prekybos centre, nusiperku
1l 3,5proc. pieno
Indelį natūralaus jogurto (apie 120ml)
Pieną pašildau puode ant mažiausios įmanomos ugnies, jis turi tik sušilti, jokiu būdu neužkaisti ar tuo labiau užvirti. Į šiltą pieną suverčiu jogurtą, labai gerai permaišau ir puodą sandėliuoju šilčiausioje namų vietoje. Po paros-kitos puode jau bus litras su trupučiu natūralaus jogurto. Sekančiai gamybai pirkti jogurto nebereikia, tereikia pasilikti pusę stiklinės pagaminto ir jį vėl sumaišyti su litru pašildyto pieno.
Skonio reikalas, žinoma, bet mūsų mėgstamiausi priedai:
Kepti obuoliai, pertrinti per sietelį, su trupučiu cukraus ir cinamono;
Šviežios ar šaldytos avietės su trupučiu rudojo cukraus;
Tiršta uogienė, tiesiog;
Smulkiai pjaustytas bananas su trupučiu skysto medaus;
Konservuotų vaisių asorti;
Šviežios kapotos prieskoninės žolės su trupučiu jūros druskos.