Persimonų ir bananų ledai

20131113_144058

Persimonai jau už beveik priimtiną kainą, galima gamint ledus.

Lengvos, burnoje tirpstančios tekstūros. Desertas be cukraus!

Gaminti šiuos ledus reikia 1-1,5h prieš tiekiant į stalą, tai vienintelis trūkumėlis, bet trūkumą galima paversti privalumu, įjunginat į gamybą svečius ir vaikus.

Pasiruošiu gerai prinokusius persimonus (tiek vienetų, kiek bus valgančių) – nupjaunu dalį su žiedkočiu, o apatinės dalies atrėžiu tiek, kad persimonas stabiliai stovėtų lėkštėje. Buku peiliu kuo arčiau odelės išskobiu persimono minkštimą į dubenį. Vieno persimono minkštimui apskaičiuoju

trečdalį vidutinio dydžio banano

Blenderio pagalba sumalu bananus su persimonų minkštimu iki vientisos masės, pilu ją į išskaptuotus vaisius ir dedu į šaldytuvą. Jei turite laisvos vietos šaldiklyje – šaldyt tereiks 10-15 minučių, šaldytuve turėtų pastovėti apie 45min. Reikia karts nuo karto patikrinti desertą -ar nepradeda juoduot bananas. Jei jau keičiasi spalva – reikia traukt anksčiau, nei po 45 minučių. Tiekiu lėkštutėse su desertiniu šaukšteliu.

Patarimas – šaldiklyje šaldykite tik įsitikinę, kad jame nėra žuvies ar mėsos produktų, persimonai labai sugeria kvapus.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s