Aguoninis kivių ir imbiero džemas

DSC_1553

Ypatingas džemas, bet ne tik ypatingoms progoms – naudoju jį tortų pertepimui, pyragų/pyragėlių įdarui. Kasdieniam stalui puikiai tinka ant pusrytinio pasviestuoto skrebučio. O šaukštelis ant plombyro kamuoliuko, mmm… Sužavės spalva, traški tekstūra ir švelnus imbiero aromatas.

2kg kivių

Nulupu, būtinai išpjaunu baltąją minkštimo dalį ir sumalu blenderio ar virtuvinio kombaino peiliais. Košę pilu į puodą, kaičiu kuo mažesnę ugnį.

100g imbiero

Taip pat nulupu ir kuo smulkesne tarka sutarkuoju.

Pasirodžius pirmiems virimo požymiams kivių masėje, pilu

1kg balto cukraus

Intensyviai maišau, kad cukrus kuo greičiau tirptų, trumpesnis virimo laikas garantuoja gražesnę džemo spalvą. Kai jau cukrus dingsta kiviuose, supilu imbiero tarkius ir

100g aguonų

Norit išgauti tikro džemo konsistenciją, naudoju uogienių tirštiklį su pektinu. Tokiam kiekiui jo reikės apie 250g (būna pirkti prekybcentrių cukraus skyriuose). Tirštiklį įmaišau į kivių masę ir paverdu apie 2-3 minutes.

Nenorint naudoti pektino, džemą tektų virti apie 4h.

Karštą masę kuo skubiau pilstau į iškaitintus stiklainius, užsuku ir verčiu aukštyn kojomis kelioms valandoms.

Sandėliuoju rūsyje. Pradarytą stiklainį laikau šaldytuve.

Patarimas – naudojant pektiną, galima dėti mažiau cukraus, 2kg kivių užteks ir 700g.

0 atsakymų į “Aguoninis kivių ir imbiero džemas”

Parašykite komentarą